La cinema, în taxi, alternativă la sălile de spectacol încă închise
06 Iunie 2020, 22:13
(actualizat 06 Iunie 2020, 22:19)

În cinematografele clasice nu va rula un film prea curând, așa că iubititorii de lungmetraje s-au adaptat. La Arad, poți vedea filmul dintr-un taxi. Câteva zeci de persoane s-au bucurat deja de experiență inedită oferită de autorități ca alternativă la sălile de spectacol încă închise. Proiectul promite chiar mai mult - concerte și spectacole de teatru în aer liber toată vara.

Proiecția a fost organizată împrumutând tradiția cinematografelor drive-în din afară. Doar că în loc să vină cu mașină proprie arădenii au putut viziona filmul din...taxiuri. A fost soluția găsită temporar, impusă de locul destul de mic unde a fost organizat evenimentul - grădina de vara a cinematografului Astra.

Regulile din această perioadă au fost și aici respectate - măști, dezinfectanți și măsurarea temperaturii. Spectatorii însă au fost încântați de ideea de a ieși din nou ....la film.
Lipsa evenimentelor culturale a fost resimțită de mulți, așa că perioada de carantină și izolare n-a fost deloc ușoară.

Autoritățile vor să extindă proiectul evenimentelor în aer liber, aflat deocamdată în faza pilot.

Teatrul Clasic Ioan Slavici pregătește și el spectacole inedite...la fereastră! Piesele vor fi jucate în curțile interioare ale blocurilor, în spații rezervate de obicei parcărilor, dar cu vizibilitate optimă de la ferestrele și balcoanele apartamentelor din jur.