La Marsilia, masca este obligatorie peste tot, inclusiv afară
27 August 2020, 15:20 (actualizat 27 August 2020, 16:32)
(actualizat 27 August 2020, 16:32) | Știrile TVR

Tot mai multe orașe din Franța înăspresc măsurile de protecție după explozia de cazuri noi din ultimele zile. Ultimul pe listă, Marsilia, unde autoritățile au decis purtarea obligatorie a măștii sanitare în toate spațiile deschise precum și închiderea barurilor, teraselor și restaurantelor, în intervalul 23.00 - 6.00.

Regiunea Bouches-du-Rhône, din sudul Frantei, a fost plasată în «zona roșie » din cauza numărului foarte mare de cazuri de contaminare. Autoritățile sunt îngrijorate, iar prefectul a decis închiderea tuturor resturantelor și barurilor de la orele 23.00 până la 6.00, chiar dacă vremea este foarte bună, iar vacanțele nu s-au terminat. Măsura, valabilă până la sfârșitul lui septembrie, nu este deloc privită cu ochi buni de cei care au afaceri în domeniu.

La Marsilia, autoritățile locale au mai decis că masca este obligatorie în tot orașul, nu numai în spațiile închise și în zonele intens circulate, așa cum se întâmpla până acum.


Amenda pentru cine nu poartă masca este de 135 de euro, la prima abatere și poate să ajungă până la 3.750 de euro și chiar 6 luni de închisoare în caz de încălcări repetate într-un interval de 15 zile.

 

 

Corespondență de la Mihaela Antoche