La Sibiu se anunță câștigătorii celor patru secțiuni din cadrul festivalului Astra

19 octombrie 2019, 18:37

„Profu’” este un documentar despre Dorin Ioniță, profesorul de matematică din Bistrița care a ieșit din sistem în urmă cu 10 ani și și-a amenajat în propria locuință o clasă pentru meditații, dotată cu scaune, bănci și chiar o tablă. El este primul profesor din țară care și-a făcut un „cabinet” de meditații înregistrat inclusiv la ANAF.

„Fata de aur” prezintă cazul gimnastei Andreea Răducan, cea care a muncit întreaga viaţă pentru a deveni campioană olimpică. Când a câştigat mult râvnitul titlu, la Jocurile Olimpice Sydney 2000, medalia i-a fost retrasă din cauza unei substanţe interzise depistată la un test de dopaj. Substanța provenea dintr-o banală tabletă pentru răceală pe care i-o administrase chiar doctorul lotului naţional de gimnastică.

11 filme documentare se luptă pentru un premiu la secțiunea România din cadrul festivalului Astra. Alte trei secțiuni, Europa Centrală și de Est, Internațional și DocSchool își vor desemna câștigătorii.

Gala de decernare a premiilor reprezintă punctul culminant al unei săptămâni pline de proiecții. La Sibiu au fost peste 400 de evenimente cinematografice pentru toate vârstele, inclusiv pentru copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite