La terasă, în condiții speciale. Toate măsurile de relaxare depind de scăderea numărului de noi cazuri de Covid-19

27 mai 2020, 18:17

Patronii abia aşteaptă să reia activitatea, angajaţii speră să aibă din nou salarii întregi iar clienţii sunt nerăbdători să iasă din izolare. Toate măsurile de relaxare depind însă de scăderea numărului de noi cazuri de Covid-19.

Patronii multor terase au aranjat deja mesele că să-și poată face și calcule legate nu doar de spațiu ci și de angajații de care au nevoie. La o masă vor sta cel mult opt persoane. Între mese trebuie să fie cel puțin un metru și jumătate. Sunt și patroni care au luat măsuri în plus pentru a preveni infectarea cu noul virus.

Meniurile vor cuprinde și un capitol cu instrucțiuni pe care clienții vor fi obligați să le respecte.

Managerii de localuri se așteaptă la un număr mare de clienți. Cel mai probabil vor fi nevoiți să-și rezerve din timp o masă.

Activitatea teraselor a fost suspendată de Guvern pe 17 martie, la începutul stării de urgență. De atunci, localurile au putut funcționa doar cu bucătăriile pentru livrări la domiciliu. Cea mai mare parte a salariaților sunt în șomaj tehnic.

Potrivit patronatelor din domeniu, localurile au pierderi de peste 400 de milioane de euro după suspendarea activității impusă de autorități la începutul stării de urgență. Acum, la nivel național, sunt aproximativ 400.000 de angajați care așteaptă să revină la serviciu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă