La terase, doar cu rezervare. Clienții pot sta doar câte patru la o masă

30 mai 2020, 19:32

În centrul Capitalei a fost forfotă mare. Angajați și patroni lucrau de zor pentru a reuși să primească de luni primii clienți după două luni de pauză.

Încet, încet, punctul zero al distracției, Centrul Vechi, revine la viață. În timp ce angajații teraselor reamenajează de zor, curioșii au început deja să iasă pe străzi.

La terase, clienții pot merge doar cu rezervare. Angajații localului trebuie să facă un triaj al acestora și să interzică accesul celor cu semne vizibile de infecție respiratorie.

La intrarea pe terasă și la grupurile sanitare trebuie să existe dispozitive cu dezinfectant pentru mâini.

Clienții pot sta doar câte patru la o masă, la o distanță de câte un metru și jumătate unul de altul. Excepție fac membrii aceleiași familii, care au domiciliul comun.

Iar între ocupanții scaunelor de la mesele alăturate trebuie să rămână doi metri. Pentru patroni înseamnă clienți mai puțini și vânzări mai mici.

Chelnerii sunt obligați să poarte măști și mănuși. Solnițele, meniurile și olivierele nu vor fi mutate de pe o masă pe alta. Iar consumul produselor în picioare este interzis.

Autoritățile locale din București încearcă să găsească soluții și pentru cei care nu au terase.

Angajații sunt obligați să dezinfecteze mesele după fiecare client, precum și celelalte spații și suprafețe la care consumatorii au acces, precum și ustensilele folosite de aceștia la servirea mâncării și băuturii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă