La zece zile de la startul campaniei de vaccinare în rândul copiilor cu vârsta între 5-11 ani, șase mii au fost imunizați

5 februarie 2022, 18:50

Centrele de vaccinare care au și fluxuri dedicate copiilor se animă la sfârşit de săptămână, când aceştia sunt liberi și pot merge să se imunizeze.

Sunt și părinți care deja nu mai au emoții când vine vorba de vaccinarea copiilor împotriva SarsCov2.

Valul 5 al pandemiei a fost deja numit valul copiilor. Datele arată peste 32.000 de elevi și preșcolari infectați în acest moment. Cei mai mulți sunt din București, dar și din județele Timișoara, Cluj, Constanța sau Argeș. Medicii spun că cei mici pot fi vaccinați chiar și la câteva zile după ce au trecut prin boala.

În spitale sunt internați 850 de minori bolnavi de Covid, 26 dintre ei la terapie intensivă.

Ultima raportare a arătat că în Capitală s-au înregistrat cele mai multe infectări. Aproape 9.000 de bucureșteni au aflat că au Covid de ieri și până astăzi. La centrele de testare oamenii au stat și la sfârşit de săptămână la coadă pentru testări gratuite.

Oricine prezintă simptome ale infecției Sars Cov 2 sau a intrat în contact direct cu o persoană depistată pozitiv se poate prezenta pentru testare gratuită la centrele deschise la spitale. În prealabil însă trebuie anunțat DSP-ul, care îi va oferi persoanei respective un cod, cod pe care aceasta îl va prezenta la centrul de testare.

Incidența în Capitală se apropie de 30 de cazuri la mia de locuitori.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă