Lamentările lui Prigojin. Șeful Wagner cere muniție, caută mercenari pentru „mașina de tocat carne de la Bahmut”. Zeci de centre de recrutare, deschise în Rusia

11 martie 2023, 14:37

Mercenarii au început să primească munițiile necesare, fabricate anul acesta.

Evgheni Prigojin recunoaște că se fabrică mari cantități de muniții, dar este îngrijorat că acestea nu vor fi suficiente pentru a acoperi nevoile grupării sale sau pe cele ale unor unități din armată.

Liderul grupării Wagner a difuzat o pretinsă înregistrare a discuției cu câțiva mercenari.

– Cum vă descurcaţi acum, când folosiţi mai multă muniţie decât primiţi?

– Băieţii din alt regiment ne-au ajutat. Ne-au adus muniţie pentru o zi. Doar aşa am salvat ziua. Când vom avea mai multă, le vom da şi noi.

– 50-60 de obuze, nu-i aşa?

– Da, dar asta nu înseamnă nimic.

Cu numai câteva zile în urmă, liderul mercenarilor a avertizat că, dacă nu primește ajutor, frontul de la Bahmut se va prăbuși.

Wagner a pierdut în luptele intense de acolo 30.000 de oameni. Prigojin a spus că Bahmut este, practic, o mașină de tocat carne.

El a a anunțat deschiderea de centre de recrutare în 42 de localități din Rusia. Acestea sunt necesare din cauza pierderilor grele suferite de mercenari la Bahmut, în esul Ucrainei.

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner:Şeful Statului Major General şi ministrul Apărării emit ordin după ordin prin care interzic furnizarea de muniţii Grupului Wagner sau sprijinul aviaţiei de transport. Există informaţii că au blocat chiar şi furnizarea de lopeţi de campanie pentru ca băieţii să nu poată săpa tranşee.

Prigojin, dar și licerul cecen Kadîrov au cerut în repetate rânduri reformarea conducerii armatei.

Ministrul Serghei Șoigu a rezistat, însă, datorită sprijinului președintelui Putin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite