Laurențiu Baranga a demisionat din funcția de președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Este acuzat că și-a falsificat documentele de studii

10 octombrie 2020, 11:08

Laurențiu Baranga a demisionat joi. Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Poliția Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a făcut sâmbătă percheziții la domiciliul lui Laurențiu Baranga din Râmnicu Vâlcea.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Laurențiu Baranga și-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat, pe baza căreia ar fi obținut celelalte diplome de studii superioare. Toate aceste documente le-ar fi depus la dosarul de angajare.

Prejudiciul se ridică la 640 de mii de lei, indemnizații pe care le-a primit de la instituțiile publice la care a lucrat.

Laurențiu Baranga a fost numit în funcția de președintele Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor pe 4 septembrie.

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că nu avea informaţii referitoare la diplomele false ale fostului preşedinte al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi că au fost aplicate toate procedurile de evaluare a candidaturii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă