Lecție de istorie la Alba Iulia. Zeci de voluntari îmbracă straiele de daci și uniformele militarilor romani pentru a recrea atmosfera de acum două mii de ani

22 aprilie 2023, 13:41

Zeci de voluntari îmbracă de un deceniu straiele de daci sau echipamentele militarilor romani pentru a readuce la viață vremuri de mult uitate.

Mii de turiști vin din toată țara să-i vadă și să-i admire. Liviu Zgârciu, coordonatorul programului: Suntem un brand al orașului ne recunosc prin țară, că încă vine lumea și mulți pentru prima dată. Lupii dacici și legionarii romani pot fi văzuți în fiecare vineri la Alba Iulia, dar și la festivalurile antice din România și din restul Europei.

Spectacolele lor sunt adevărate lecții de istorie și civilizație antică. Spectacolele îi fac pe mulți turişti să râmână în oraș peste noapte sau chiar mai multe zile. Astfel, Cetatea Alba Carolina a devenit un punct turistic important pe harta Transilvaniei.

Castrul roman de la Alba Iulia a fost construit după anul 106 din bârne de lemn. O sută de ani mai tărziu, a fost întărit cu blocuri de calcar și a devenit centrul economic al provinciei Dacia. Aici a fost campată Legiunea a XIII-a Gemina timp de un sfert de secol.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Statul vrea să se împrumute cu dobândă de la românii din diaspora

Ciolacu: Din acest moment, guvernul și premierul vor folosi un singur brand – Dacia

Salonul auto de la Geneva. Renault a prezentat mult așteptatul model electric R5