Lege pentru calitatea alimentelor. Ideea InfoCons România de înfiinţare a unui registru unic a fost bine primită

10 octombrie 2017, 10:59

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului InfoCons, din România, a propus la Bruxelles înfiinţarea unui registru unic european al tuturor produselor care se comercializează pe teritoriul Uniunii Europene.

În momentul în care un produs e diferit faţă de informaţiile din acest registru, va fi scos de la vânzare, iar fabricantul va fi sancţionat. Ideea a fost foarte bine primită la recenta reuniune de la Bruxelles. România însă nu are o poziţie clară, nu a prezentat un punct de vedere la nivel oficial.

„Suntem singurul stat membru din partea estică a Uniunii Europene care nu a trimis o poziţie clară şi concretă versus polonezii, cehii, ungurii, bulgarii, slovenii, slovacii. Aş vrea să cumpăr acelaşi produs şi la Paris şi la Bucureşti”, a precizat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

Cehia a cerut la Bruxelles ca noua lege să menţioneze clar : produsele din acelaşi brand, care arată identic, trebuie să conţină aceleaşi ingrediente, iar ingredientele să fie de aceeaşi calitate, atât pentru piaţa occidentală, cât şi pentru piaţa central şi est-europeană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă