Legea anti-bullying a intrat în vigoare. Actul normativ trebuie aplicat în toate instituțiile de învățământ

22 noiembrie 2019, 19:39

Cuvintele răutăcioase sunt adesea întâlnite între școlari. De acum înainte, acestea vor fi considerate abuzuri psihologice și trebuie să rămână de domeniul trecutului.

Legea anti-bullying, care tocmai a intrat în vigoare, trebuie aplicată în toate instituțiile de învățământ, iar profesorii sunt primii responsabili să depisteze și să reclame orice caz de bullying.

Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullyingul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, un comportament umilitor.

Fenomenul este întâlnit cel mai des în școli. Bullying-ul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea, punându-i pe alții într-o lumină proastă.

În termen de 90 de zile, Ministerul Educației trebuie să elaboreze toate normele necesare aplicării noii legi.

Potrivit unui studiu făcut de Organizația Salvați Copii, trei din zece copii sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către alţi colegi de clasă sau de şcoală, iar unu din patru elevi a fost umilit în faţa colegilor.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite