Legea prin care ultrajul asupra pădurarilor este sancționat cu pedepse majorate, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Pădurar - Ocolul silvic
Pădurar - Ocolul silvic
5 ianuarie 2022, 17:49

Potrivit formei trimise spre promulgare, articolul 257 alin. (4) are următorul cuprins: „Faptele (…) comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate„.

Legea a fost iniţiată de senatorul Tánczos Barna, ministrul Mediului, în toamna anului trecut, şi a propus completarea categoriilor de personal cu referire la care legiuitorul a incriminat limite superioare ale pedepselor pentru omor, actele de agresiune şi sau ameninţare săvârşite asupra acestora în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin adăugarea personalului silvic.

Astfel, infracţiunea de ultraj se aplică şi acestei categorii.

În motivaţie este menţionat faptul că agresiunile împotriva celor ce lucrează în domeniul silvic au crescut.

În documentul transmis Legislativului la acel moment se menţionează că, în ultimii ani, 6 pădurari au fost ucişi, iar peste 700 de pădurari, tehnicieni şi ingineri silvici au fost atacaţi sau ameninţaţi de infractori care tăiau ilegal lemn.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite