Legume din import vândute sub etichetă românească. Ministerul Agriculturii ia în calcul introducerea unor carduri electronice

27 iulie 2021, 20:32

Frauda apare în contextul în care unii producători nu au, întodeauna, suficientă marfă pe care o să o vândă în piete şi magazine. Aşa că o completează cu legume mai ieftine din import. Totul e vândut sub etichetă românească, iar consumatorul e, asftfel, înşelat.

Pentru a combate fenomenul, reprezentanţii asociaţiilor de producători consideră că soluţia este introducerea unor carduri electronice. Cu ajutorul lor, autorităţile vor putea ţine mai uşor o evidenţă cu privire la producţia estimată a unui agricultultor dar şi la cantitatea pe care o vinde.

Fenomenul legumelor din import, vândute sub eticheta românească, a fost reclamat de producătorii agricoli din Olt. Fermierii spun că marfa lor e refuzată de marile magazine şi se plâng de concurenţă neloială.

Conform Ministrului Agriculturii, noile carduri de producatori, necesare pentru a combate fenomenul fraudelor din comerţul cu legume, ar putea fi introduse chiar de anul acesta.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite