A început a 12-a ediție a minifestivalului Les Films de Cannes a Bucarest

22 octombrie 2021, 14:04

Vedem filmul câştigător al palme d’Or, „Titane”, regizat de franţuzoiaca Julia Ducournau. Un film care şochează, inclusiv prin modul în care abordează problema violenţei.

Ne întâlinim cu „A Hero”, distins cu Grand Prix. Filmul regizorului iranian Ashghar Farhadi, bine cunoscut publicului românesc spune povestea lui Rahim, închis pentru o datorie neplătită şi care, aflat într-o permisie de câteva zile încearcă să-şi repare relaţia cu acuzatorul său.

E o şansă să vedem şi filmul recompensat cu Premiul Juriului, „Memoria”, film care va fi proiectat doar în cinematografe şi nu va fi urcat pe alte platforme.

„La Civil”, filmul regizoarei româno-belgience Teodora Mihai va deschide festivalul.

Filmat în pandemie în Mexic, filmul ne-o prezintă pe Cielo, o mamă care își caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri.

Festivalul prezintă, în premieră pentru publicul de la noi, şi cele mai recente succese ale cinematografiei româneşti: „Crai Nou”, debutul în lung metraj al Alinei Grigore, câştigător al trofeului de la San Sebastian, „Imaculat”, al regizorilir Monica Stan şi George Chiper Lillemark, aflaţi şi ei tot la primul lung metraj, multipremiaţi la Festivalul de la Veneţia, sau filmul „Miracol” al lui Bogdan George Petri, selectat la Veneţia şi mare câştigător la Festivalul de la Varşovia.

Una din surprizele ediţiei din acest an este Retrospectiva Sergei Loznitsa.

În total sunt peste 80 de filme, proiecţiile vor fi şi la Iaşi, Cluj şi Timişoara.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite