Liber la pariuri în Coreea de Nord. Sufocat de sancţiuni, Phenianul speră să strângă bani la buget

17 octombrie 2017, 12:11

La hipodromul din Phenian a fost un sfârşit de săptămână special pentru că, pentru prima oară au fost permise pariurile. Televiziunea de stat a  prezentat cursele şi chiar imagini cu oameni care urmăreau din tribune în timp ce îşi verificau biletele de concurs. Până acum, pariorii riscau trei ani în lagăre de muncă. Acum însă, Kim Jong Un a decis să permită pariurile.

„De când a venit Kim Jong Un la putere, a luat avânt industria de divertisment. Scopul acestor proiecte este atragerea de monedă străină şi de capital de la localnicii bogaţi către bugetul de stat şi nu bunăstarea poporului”, precizează Na Jeong-Won, analist economic.

Pe lângă acest hipodrom, liderul nord-coreean a investit în mai multe  proiecte turistice: staţiuni balneare şi de ski sau parcuri de distracţii.  Acolo speră sa atragă cât mai mulţi turişti străini şi, astfel, foarte  necesarele lichidităţi în monedă străină.

Programele nuclear şi balistic au atras împotriva Coreei de Nord o suită de sancţiuni aspre, inclusiv  interzicerea parţială a exporturilor celor mai importante produse locale:  cărbune, textile şi fructe de mare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite