Liberalul Florin Roman preia funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor

Florin Roman PNL
Florin Roman PNL
18 octombrie 2021, 18:38

Vicepreședinte al Camerei Deputaților din partea PNL, Florin Roman a primit șapte voturi pentru și cinci împotrivă. El va conduce Camera deputaților pentru două săptămâni, când va avea loc un nou vot în Biroul Permanent.

„În această după-amiază, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor s-a întrunit în şedinţă, după vacantarea funcţiei de preşedinte a Camerei Deputaţilor în plenul Camerei. După vacantare s-a discutat în Biroul Permanent şi s-a luat decizia ca această funcţie să fie preluată interimar, pentru o perioadă de două săptămâni, de subsemnatul. Interimatul presupune în primul rând ceea ce se va întâmpla mâine şi poimâine în Parlament. Împreună cu colegii de la Senat avem un Birou Permanent la ora 18,00, unde vom aproba calendarul audierilor în comisii şi unde vom stabili şi pentru ziua de miercuri foarte probabil ziua de învestire a noului Guvern”, a declarat Roman la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

El a susţinut că discuţia din cadrul Biroului Permanent a fost una „colegială”.

„A fost discuţia şi despre o conducere rotativă pentru această perioadă de oarecum instabilitate şi la nivelul Camerei Deputaţilor. S-a ajuns la această soluţie. A fost un vot – şapte pentru această propunere şi cinci colegi care au fost prezenţi, dar care nu au votat”, a adăugat deputatul PNL.

Surprinzător, reprezentanții USR au fost de acord cu alegerea lui Roman, cu care au intrat în conflict la citirea moțiunii de cenzură.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă a acceptat ca deputatul PNL Florin Roman să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pentru a nu avea blocaje administrative, ca un semn de bunăvoinţă şi din dorinţa de stabilitate: „Astăzi în plen s-a constatat vacantarea postului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în urma demisiei domnului Ludovic Orban, şi Camera Deputaţilor, ca de altfel toată ţara, era la un pas să intre din nou într-un blocaj, într-un haos instituţional […]. Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înţelepciune, noi, cei de la USR, şi am acceptat ca domnul Florin Roman, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PNL, să preia interimar funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este un semn că USR îşi doreşte stabilitate, ne dorim funcţionarea acestei instituţii şi a fost un semn de bunăvoinţă pentru a vedea în următoarea perioadă şi în următoarele zile bunăvoinţă şi responsabilitate”, a afirmat Moşteanu, lider al deputaţilor USR, după şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Pe masa președintelui interimar al Camerei Deputaților se afla 16 proiecte de lege care trebuie trimise la promulgare. În rest, Roman spune că se va ocupa mai mult de chestiuni administrative.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite