Român răpit pentru scurt timp în apropiere de Tripoli. El este membru al misiunii ONU în Libia

29 iunie 2017, 09:15

„Au fost eliberați. Toți sunt teferi și nevătămați”, a declarat pentru AFP generalul Najmi al-Nakoua, șeful gărzii prezidențiale, însărcinată în special cu protecția misiunilor diplomatice la Tripoli. Misiunea ONU în Libia a confirmat atacul asupra convoiului său.

„Misiunea de sprijin a Organizației Națiunilor Unite în Libia (UNSMIL) confirmă că un convoi al Națiunilor Unite a fost lovit miercuri, în timp ce se afla pe drum între Sorman și Tripoli”, a declarat o purtătoare de cuvânt într-un comunicat.

UNSMIL a precizat că nu s-au înregistrat victime printre membrii în cauză ai misiunii. Purtătoarea de cuvânt nu a oferit alte detalii asupra circumstanțelor atacului.

Un membru al parlamentului libian, Abdallah al-Lafi, care a participat la negocierile încheiate cu eliberarea personalului ONU, a confirmat că membrii misiunii sunt „sănătoși”. El a făcut cunoscut că misiunea ONU era alcătuită din două femei, o egipteană și o palestiniană, și cinci bărbați, un malaezian, un român și trei libieni.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite