Liceul Teoretic Novaci din județul Gorj, închis din prima zi de școală. Toți profesorii au intrat în carantină
15 Septembrie 2020, 07:09
(actualizat 15 Septembrie 2020, 08:19)

În Novaci, judeţul Gorj, zeci de profesori ai Liceului Teoretic au intrat în carantină, după ce unul dintre ei a fost depistat pozitiv. Ca să nu fie amânat anul şcolar, dascălii au fost de acord să predea cu toţii online.

Decizia s-a luat deoarece un dascăl a fost confirmat cu noul coronavirus, după ce a participat la o şedinţă cu toţi profesorii din liceu. Ca să nu fie amânat anul şcolar, dascălii au fost de acord să predea online chiar şi din carantină.

După ce un profesor care predă la liceul din Novaci a fost confirmat cu Sars-Cov-2, inspectorii de sănătate publică au demarat o anchetă epidemiologică.

32 de dascăli, în frunte cu directorul şcolii, au fost izolaţi deşi au purtat mască de protecţie inclusiv la şedinţa cu profesorul testat pozitiv.

Profesorii vor preda chiar şi din concediul medical în care au fost nevoiţi să intre.

Ieri, au venit la şcoală numai liceenii de clasa a IX-a, însă doar pentru a ridica manualele.

Elevii au fost anunţaţi în ultimul moment că orele se vor ţine pe internet.

În judetul Gorj, în prima zi de şcoală, a mai fost confirmat un caz de Covid 19 la o şcoală din Turceni. Acolo, nouă dascăli au intrat în carantină, însă jumătate din elevi va studia la şcoală, iar cealaltă jumătate acasă pentru că au mai fost aduşi profesori suplinitori.