Licitaţia pentru corvete, contestată de Damen. Olandezii reclamă lipsa de transparenţă şi scurgeri de informații confidențiale

10 iulie 2019, 20:22

Compania Damen a informat MApN că a contestat în instanță licitația pentru cele 4 corvete ale Marinei militare. Olandezii reproșează autorităților lipsa de transparență, însă reclamă și scurgeri de informații confidențiale.

” Credem că avem un caz solid. Procedura nu e transparentă. De asemenea, au fost scurgeri de informaţii, iar noi vrem clarificări legate chiar şi de plângerile depuse inţial şi de ceilalţi competitori, unele depuse chiar de autorităţi. În acest moment nu avem parte de ceva clar şi transparent”, a declarat Rino Brugge, director Şantierului Naval Damen Galaţi.

Olandezii de la Damen susțin că dintre toți competitorii ei sunt singurii care în ultimii 20 de ani au construit nave în România.

Potrivit cerințelor licitației, francezii de la Naval Group trebuie să construiască cele 4 corvete la Șantierul din Constanța.

Prima nava ar trebui predată în 3 ani de la semnarea contractului, iar toate 4 în maximum 7 ani.

Sunt specialiști care se tem de întârzieri mari în livrarea corvetelor și pentru că Naval Group, o firmă foarte puternică de altfel, ar avea nevoie de ani buni doar ca să retehnologizeze Șantierul Constanța.

Am cerut un punct de vedere companiei Naval Group, însă reprezentanții ei nu au dorit să comenteze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite