Liderul grupării Hells Angels România, Marius Lazăr, extrădat în SUA. El este acuzat de trafic de droguri și că ar fi negociat un dublu asasinat
16 Ianuarie 2023, 09:07 (actualizat 16 Ianuarie 2023, 09:29)
(actualizat 16 Ianuarie 2023, 09:29) | Știrile TVR

Liderul grupării Hells Angels România, Marius Lazăr, a fost extrădat, în această dimineață, din România în Statele Unite ale Americii.

La sfârşitul anului trecut, Marius Lazăr a fost prins de polițiștii Capitalei în locuința sa din Voluntari, unde locuia alături de soție. Deși Curtea de Apel a emis pe 15 decembrie un mandat de arestare preventivă pe numele său, bărbatul le-a spus polițiștilor că nu știa că e urmărit.

El fusese dat în urmărire internațională, după ce, în 2020, ar fi negociat un dublu asasinat și cumpărarea a 400 de kilograme de cocaină. Hells Angels este un grup înfiinţat în 1948 în Statele Unite, unde este catalogat de autorități drept sindicat de crimă organizată.

Membrii săi susțin că este un club pentru iubitorii de motociclete, reuniți pentru călătorii de grup, petreceri și mitinguri și că activitatea criminală a unor membri nu reflectă întreaga activitate și filosofie a clubului.