Liderul nord-coreean Kim Jong Un a condus o simulare de „contraatac nuclear”, susţine agenţia de stat

Kim Jong Un
Kim Jong Un
20 martie 2023, 08:53

Kim şi-a exprimat „satisfacţia” după acest weekend de exerciţii, conform KCNA. A fost a patra demonstraţie de forţă a Phenianului într-o săptămână, într-un moment în care Seulul şi Washingtonul îşi desfăşoară cele mai importante exerciţii militare comune din ultimii cinci ani.

Coreea de Nord consideră toate exerciţiile de acest gen drept repetiţii pentru o invadare a teritoriului său şi a avertizat în mai multe rânduri că va răspunde la ele într-un mod „zdrobitor”.

„Racheta era echipată cu un focos care simula o ogivă nucleară”, a precizat KCNA.

Joi, Phenianul a efectuat un test cu racheta sa balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-17, cea mai puternică din arsenalul său, în prezenţa liderului Kim Jong Un şi a fiicei sale şi chiar înaintea unei vizite în Japonia a preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol.

După o relaţie rece timp de mulţi ani din cauza unei dispute istorice, Japonia şi Coreea de Sud, state vecine, au reluat discuţiile la cel mai înalt nivel şi au decis să facă front unit în faţa Coreii de Nord.

Este al doilea test cu ICBM efectuat de Phenian în acest an, despre care KCNA a spus că este un răspuns la exerciţiile militare „frenetice” ale Coreii de Sud şi SUA.

Testul a avut lor după ce marţi au fost lansate două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, iar la 12 martie au fost testate de pe un submarin două rachete strategice de croazieră.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite