Lisabona, pe ritmul muzicii fado. Un city-break pornește de la 355 de euro/persoană

3 august 2017, 09:25

Lisabona a fost binecuvântată cu monumente istorice, castele, mănăstiri și muzee de clasă mondială, aflate pe străduțele înguste ale centrului istoric. Alături de acestea, are numeroase parcuri și grădini sau plaje cu nisip auriu, încadrate de apele azurii.

Castelul São Jorge, construit de mauri, oferă o priveliște impresionantă. Complexul este alcătuit din castel, ruinele fostului palat regal, o parte a împrejurimilor ocupate de elitele de altădată și un muzeu. Vizitați și Mănăstirea Jerónimos, populată de călugării din Ordinul Sfântului Ieronim, monument important cu semnificație istorică și culturală. Acesta este locul unde Vasco da Gama și echipajul său și-au petrecut noaptea în trecere prin Portugalia, în rugăciune, înainte de a pleca în India. Mormântul marelui explorator portughez a fost plasat la intrarea în mănăstire. Turnul Belém, ridicat ca fortăreață, este considerat atracția supremă a arhitecturii decorative manueline, cu o fațadă împodobită cu motive fanteziste.

Una dintre cele mai importante zone turistice din Lisabona este Alfama, cel mai vechi cartier, care se întinde pe panta dintre Castelul São Jorge și râul Tejo. Este compus dintr-un labirint de străduțe înguste, case vechi și numeroase clădiri istorice, precum Catedrala Se, Biserica Sfântul Anton sau Panteonul Național.

Diversitatea muzeelor include domenii precum plăcile ceramice, trăsurile, păpuși, costume sau muzică, artefacte demne de descoperit în Muzeul de Artă Antică, cel de Arta Decorativă și recentul Muzeu de Design și Modă. Unele dintre cele mai valoroase colecții ale lumii se găsesc în Muzeul Maritim din Belem sau în Muzeul de Arheologie și colecția din Palatul Ajuda.

În Lisabona puteți alege restaurante și terase care servesc fructe de mare și pește proaspăt, savurate pe ritmuri de fado, muzica tradițională portugheză, de cele mai multe ori cântată live, de o trupă locală. Încercați Bacalhau, o combinație de cod, ceapă, măsline, pătrunjel și cartof, preparate de patiserie pe bază de ou și aromate cu scorțișoară sau vanilie, sau Arroz Doce, un desert dulce și cremos cu lapte, ou, lămâie și scorțișoară, toate stropite cu vinul de Porto.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani