Liste de așteptare uriașe pentru intervenții chirurgicale în Franța
10 Decembrie 2020, 18:47 (actualizat 10 Decembrie 2020, 21:19)
(actualizat 10 Decembrie 2020, 21:19) | Știrile TVR

Spitalele din Franța au listele de așteptare pline de intervenții chirugicale amânate din cauza crizei sanitare. În primăvară, toate își organizaseră activitatea pentru a primi pacienți Covid. Au fost amânate intervențiile care nu erau urgente, iar acum e supraaglomerare din cauza reprogramărilor. Pacienții așteaptă să fie chemați pentru operații, dar personalul medical este epuizat din cauza presiunii continue din ultimele luni.

Lolita Andela și Caroline Erganiana sunt două paciente care suferă de obezitate cronică. Suferințele lor s-au agravat în cele două perioade de carantină, din cauza amânării intervențiilor chirurgicale. În tot acest timp au stat cu teama că se vor îmbolnăvi de Covid-19. Ele fac parte din grupa celor care riscă să se contamineze în orice moment.

Spitalul Bichat este unul dintre cele mai mari unități spitalicești din Paris, cu peste 900 de paturi și câteva zeci de săli de operații. În cea de-a doua perioadă de carantină, au fost amânate doar intervențiile chirugicale care

Franța a depășit 2.300.000 de cazuri de contaminare și 56.000 de decese de la începutul crizei sanitare iar săptămână viitoare sunt așteptate măsuri de relaxare după cea de-a doua carantină.