Liviu Dragnea, la ÎCCJ: "Nicio graţiere nu mă ajută pe mine". Procesul în dosarul de la Protecția Copilului Teleorman, amânat
31 Ianuarie 2017, 09:06 (actualizat 31 Ianuarie 2017, 13:39)
(actualizat 31 Ianuarie 2017, 13:39) | Știrile TVR

Procesul în care este judecat şi liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început marţi cu o amânare pentru 14 februarie. Magistraţii au amânat primul termen ca urmare a faptului că mai mulţi inculpaţi nu au avut apărători sau au cerut amânare.

La ieşirea de la audieri Liviu Dragnea a spus vrea să aducă şi el martori şi să fie din nou audiate persoanele care au făcut declaraţii la DNA. El a mai adăugat că vrea să vadă dacă şi acest proces se va susţine pe o declaraţie mincinoasă sau două, obţinute în condiţii suspecte la DNA. Oricine este de bună credinţă şi studiază acele declaraţii vede că au fost dictată, sunt puse cu mâna, a declarat Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă ar fi favorizat de proiectul de lege privind modificarea Codurilor penale Liviu Dragnea a spus că nu a auzit de la Guvern că vrea să dezincrimineze abuzul în serviciu, pe de altă parte avem o Curte Constituţională care a adoptat o decizie. Dacă trebuie să ieşim în stradă pentru a nu pune în acord deciziile CCR cu legislaţia, este şi asta o opţiune.

Potrivit DNA, în calitate de şef al Consiliului Judeţean Teleorman, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman., deşi ştia că acestea lucrau în organizaţia PSD Teleorman.

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată şi alte persoane, printre care fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, pentru abuz în serviciu.