Liviu Dragnea: „Preşedintele Iohannis îşi cere suspendarea”. Liderul PSD vrea referendum pentru eliminarea imunităţii preşedintelui

23 ianuarie 2017, 23:00

Klaus Iohannis doreşte să dea jos acest guvern până la vară, prin orice mijloace. Este răspunsul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la demersul preşedintelui de a convoca referendum.

Liderul al social-democraților mai spune că președintele Klaus Iohannis „își cere suspendarea” pentru a putea merge în țară să se victimizeze.

Şeful Camerei Deputaților a anunţat că vrea şi el un referendum, la primăvară, pe tema eliminării imunităţii, cu ţintă directa la imunitatea preşedintelui.

„Începe să fie evident, președintele Iohannis își cere suspendarea. Cred că vrea o suspendare pentru a putea avea din nou o tribună, pentru a putea merge în țară ca să se victimizeze. Nu suntem interesați de asta, noi chiar vrem ca acest Guvern să guverneze și în Parlament să dăm legile pe care românii le așteaptă, să le facă o viață mai bună. Eu, cel puțin acum, nu sunt interesat de ideea de suspendare, nu cred că trebuie pentru România așa ceva acum. De la alegeri încoace, președintele Klaus Iohannis a făcut ca România să fie într-o criză politică permanentă, inventând periodic, la un interval de timp, câte o temă. Este o teorie a sinusoidelor”, a declarat Dragnea, citat de Agerpres, un postat TV.

Potrivit liderului PSD,  „președintele a mințit cu presa de față” când a participat la ședința de Guvern.

„Președintele a mințit cu presa de față, la acea întâlnire de la Guvern — a spus că a fost invitat. Pentru că în Constituție se spune foarte clar: președintele poate participa la ședințele de guvern în două situații — când se discută subiecte de interes major național pe cele trei domenii — extern, apărare și ordine publică — sau dacă este invitat de primul ministru Pe ordinea de zi nu era niciuna din cele trei teme. Prim-ministrul nu l-a invitat, a aflat de la aghiotantul SPP, care a aflat probabil de la aghiotantul președintelui Iohannis sau de la SPP. Era pe drum. Cu 10 minute înainte. (…) Deci, președintele Iohannis a fost acolo pe lângă Constituție și, ca să spună că a fost în interiorul Constituției, a mințit că l-a invitat premierul Grindeanu. A dat buzna la Guvern și asta a fost invitația premierului? Premierul a și spus după aia, în conferință de presă, că nu l-a invitat”, a susținut Liviu Dragnea.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite