Localități în care școlile și grădinițele sunt închise. Capitala, la un pas de aceeași decizie

12 octombrie 2020, 20:50

Cristina Văduva, jurnalist TVR: „Cu un coeficient de infectare de 2,66 de cazuri la mia de locuitori, Bucureștiul este foarte aproape de scenariul roșu, în care toate școlile și grădinițele vor funcționa doar online„.

De altfel, în ultimele două săptămâni, tot mai multe școli din București și-au închis porțile pentru cursurile față în față, după ce zeci de profesori și elevi s-au îmbolnăvit.

În municipiul Bacău, toate cele 34 de școli și grădinițe au intrat deja în scenariul roșu timp de cel puțin două săptămâni. Coeficientul de infectare în oraș a depășit deja 3 cazuri la mia de locuitori.

Și în Dorohoi, Botoșani, toți elevii fac ore de acasă. La fel se întâmplă și în Alexandria, Roșiorii de Vede și Videle, din județul Teleorman, care au depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

În orașul Victoria, din județul Brașov, toate cursurile se țin online.

Nu numai Bucureștiul se află pe lista de atenție a autorităților. În județele Alba, Vâlcea, Iași, Bacău și Neamț, numărul cazurilor de infectare a crescut rapid în ultimele doua săptămâni. În toată țara sunt 517 unități de învățământ în care copiii fac doar cursuri online, mai mult cu 123 față de sfârșitul săptămânii trecute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite