Localnic din Wuhan: „Înainte, credeam că moartea e departe. Acum am aflat că e aproape!”. Un an de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Un editorial „Lumea azi” de Ioana Dumitrescu

5 decembrie 2020, 16:43

La începutul pandemiei, s-a vorbit foarte mult despre cât, cum și, mai ales, pe ce rezistă acest virus al groazei.

Despre ambalajele alimentelor ca posibil vector semnificativ de infecție nu s-a vorbit explicit. Era de la sine înțeles că produsele trebuie să fie dezinfectate înainte de a fi băgate în casă.

Astăzi, China acordă o deosebită atenție acestui capitol, precum și cazurilor descoperite în afara granițelor înainte de decembrie 2019.

Wuhan este orașul din centrul Chinei, unde a început totul… sau nu.

Savanții chinezi susțin că au dovezi care demonstrează că epicentrul acestui coșmar nu este Wuhan, ci subcontinentul indian.

De altfel, în capitala provinciei Hubei nu mai există nicio urmă a spaimei de acum un an, când lumea stătea închisă în casă, spitalele erau supraaglomerate de numărul incredibil de mare de bolnavi, iar străzile și piețele erau spălate zi de zi.

Astăzi, barurile și restaurantele sunt pline ochi și viața pare să fi revenit la normal.

Carantina foarte dură nu va fi uitată prea ușor.

Pericolul nu a trecut și chinezii știu asta. Folosesc tot timpul măștile, iar în casă nu intră încălțați. Dacă e nevoie, folosesc protecție pentru pantofi și, oricum, dezinfectează tot.

Localnic: Înainte, credeam că moartea e departe. Acum am aflat că e aproape!„.

Ziarul oficial „People’s Daily” a susţinut într-o postare pe Facebook, săptămâna trecută, că „toate dovezile disponibile sugerează că virusul nu a început în Wuhan”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite