Localnicii din Ditrău cer patronilor brutăriei să nu mai angajeze străini. 1.800 de oameni au semnat o petiţie în acest sens. Patronii tocmai au angajat un al treilea muncitor din Sri Lanka

12 februarie 2020, 12:57

Cei 1800 de localnici din Ditrău, între care și preotul romano-catolic din comună, le cer patronilor brutăriei să nu mai angajeze străini fără acordul comunităţii și să prezinte diplomele de calificare și actele medicale ale muncitorilor din Sri Lanka.

În plus, sătenii solicită firmei, retroactiv, pe 5 ani, despăgubirea foştilor angajaţi care ar fi fost prejudiciaţi de conducerea brutăriei.

Petiţia, care urma să fie înmânată patronilor de către primar nu a ajuns încă la firmă.

Reprezentanții brutăriei spun că vor răspunde punctual solicitărilor din petiție dar numai în prezenţa unui avocat. Până atunci la Ditrău a ajuns și al treilea muncitor din Sri Lanka care se va alătura colegilor. Alti 4 nepalezi sunt așteptați în curând.

Pierderile companiei depăşesc 30 la sută după ce mulți localnici refuză să mai cumpere pâine de la brutăria din Ditrău.

Problemele din Ditrău au început după angajarea a doi muncitori sri-lankezi. Mulți localnici se tem că un val de migrație le-ar pune în pericol siguranţa dar şi cultura şi tradiţiile secuieşti.

La sfârşitul lui ianuarie, aproximativ 200 de săteni au cerut într-o şedinţa de consiliu local discutarea problemelor create după angajarea celor doi brutari străini. După ce sătenii care i-au găzduit pe străini au fost amenințați cu incedierea caselor, poliția a deschis un dosar penal in rem pentru incitare la ură sau discriminare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă