Localnicii din Palma de Mallorca se plâng de prețurile tot mai inaccesibile. Guvernul a pregătit amenzi de până la 40.000 de euro
09 August 2017, 10:02 (actualizat 09 August 2017, 11:08)
(actualizat 09 August 2017, 11:08) | Știrile TVR

Palma de Mallorca este printre oraşele europene care suferă de prea mult turism: chiriile şi preţurile sunt tot mai inaccesibile pentru localnici. De aceea, guvernul regional a decis să-i amendeze pe proprietarii apartamentelor închiriate ilegal cu sume care ajung la zeci de mii de euro.  O corespondență de la Madrid, de Felix Damian.

Apartamentele închiriate prin intermediul paginilor web sunt de mulți ani o afacere bună atât pentru proprietari, cât și pentru turiștii care vor să viziteze Insulele Baleare.

Numai în Palma de Mallorca, prețurile apartamentelor închiriate a crescut cu 40% în ultimii cinci ani, cu toate că practica a fost interzisă de guvernul regional încă din 2012.

Noua lege aprobată de guvernul Insulelor Baleare urmărește să reducă specula din domeniul închirierilor turistice și vizează platformele online precum AirBNB sau HomeAway, prin care proprietarii ajung la înțelegere cu turiștii.

Proprietarii vor fi sancționați cu sume între 20.000 și 40.000 de euro, iar cetățenii își pot denunța online vecinii care încalcă regulile.

Platformele online de închirieri spun că legea este confuză și amintesc faptul că turiștii au adus încasări de 500 de milioane de euro anul trecut.