Două locomotive de tren au luat foc. Zeci de pasageri au fost evacuați de urgență. Pompierii au luptat ore bune cu flăcările

Locomotivă în flăcări
Locomotivă în flăcări
23 august 2021, 10:53

Locomotiva trenului regional care circula dinspre Arad spre Timişoara a luat foc în jurul orei 05.00, între staţiile Şagu şi Vinga.

Cele două vagoane cu călători au fost decuplate rapid și duse la o distanță de circa 500 de metri de locomotiva aflată în flăcări.

„Este vorba de trenul Interregio 2602, a cărui locomotivă ardea cu flacără deschisă. S-a intervenit pentru protecţie până când echipa tehnică a CFR a scos de sub tensiune locomotiva, care era deja decuplată de la vagoane când au ajuns pompierii. Au fost mobilizate echipaje de la Detaşamentele de Pompieri Arad, Şagu şi Vinga, cu trei autospeciale de stingere. Flăcările au fost stinse complet în jurul orei 09.00”, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Cei aproximativ 30 de călători au ieşit singuri din vagoane şi au stat pe câmp.

Ulterior, vagoanele au fost ataşate la altă locomotivă, iar pasagerii au fost transportaţi în staţia Şagu.

Pentru că în comuna hunedoreană Zam se fac lucrări la infrastructură, toate trenurile fuseseră deviate pe ruta Arad – Timișoara.

Un tren care trebuia să vină dinspre Arad spre Timișoara înregistra, în jurul orei 09.30, 220 de minute de întârziere. O altă garnitură care circulă pe ruta Viena-București a fost oprită undeva în câmp. Unul dintre călători s-a supărat că stă de atâta timp și s-a urcat pe tren. Garnitura fusese scoasă de sub tensiune, altfel s-ar fi putut întâmpla o tragedie.

Circulația trenurilor a fost reluată în jurul orei 10.30, după mai bine de 5 ore de așteptare.

Incident feroviar și în Cluj

Tot luni, la locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord s-a produs o degajare de fum între stațiile Poieni-Ciucea, în jurul orei 17:00.

Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar mecanicul a acționat prompt cu stingătoarele din dotare. Conform procedurilor CFR Călători aferente unor asemenea situații, a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului.

Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate, potrivit CFR Călători, care a anunțat că trenul își va relua mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la stația Cluj Napoca. Călătorii trenului IR 1833 vor primi apă în stația Oradea.

Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare, după sosirea locomotivei în depou.

Tren de marfă deraiat în Mehedinți

Un alt incident feroviar a avut loc și în Mehedinți, pe Dealul Balota, într-o zonă în care au fost mai multe accidente în ultimii ani. Un tren privat de marfă, cu 14 vagoane, a deraiat.

Călătorii din două trenuri de călători care erau pe traseu au fost nevoiți să ajungă la destinație cu alte mijloace de transport, puse la dispoziție de CFR. Traficul feroviar a fost reluat în zonă după aproape 4 ore.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite