Logos Hope, librăria plutitoare a ajuns în Egipt. Navighează de peste 50 de ani pe mările lumii încărcată cu cărți în toate limbile

9 ianuarie 2023, 09:47

Nava Logos Hope circulă pe marile și oceanele lumii încă din 1970, încărcată cu cărți, și a oprit până acum în 150 de țări. Aproximativ 49 de milioane de oameni au urcat la bordul librăriei și au cumpărat cărți, în acești ani. Acum, vasul se află în orașul egiptean Port Said.

”Avem aproape 5.000 de titluri diferite de cărţi la bord, o combinaţie de tot felul de cărţi, unele în engleză, unele în arabă. Da, suntem o librărie. Echipajul acestui vas deosebit este format din 330 de voluntari din 60 de țări. Fiecare voluntar de la bordul ambarcațiunii s-a îmbrăcat în costumul național al țării sale și i-a întâmpinat pe iubitorii de cărți”, susține James Berry, căpitanul vasului Logos Hope.

”Abia aşteptam să revenim pentru că precedentă vizită a fost în 2010, şi a trecut mult timp de atunci, dar ni s-a spus că am avut atunci 62.000 de vizitatori în doar două săptămâni, aşa că aşteptăm şi acum să vină multă lume”, povestește Camilla Larraguibel, voluntară din Chile.

Egiptenii au fost încântați de precedentă oprite a vasului în Port Said, drept dovadă că mulți au urcat din nou la bord.

Port Said este prima destinație din acest an al vasului Logos Hope și va staționa acolo până pe 23 ianuarie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite