Lucian Bode: Toți cei care folosesc transportul pe calea ferată, să efectueze doar acele deplasări care sunt absolut necesare și să achiziționeze bilete cu cel puțin o zi înainte

11 mai 2020, 10:41

Avioanele nu prea s-au ridicat de la sol, însă urmează o perioadă a concediilor și mulți vor merge prin aeroporturi. Avem deja un set de reguli de urmat după relaxarea restricțiilor.

Ministrul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode a vorbit despre acest subiect la TVR.

Declarații ale ministrului Lucian Bode:

Salut modul impecabil în care a fost organizat trenul Timișoara-Austria. (…) Acest tren este compus din 5 vagoane ale CFR Călători și 5 vagoane ale operatorului austriac (…) 73 de peraone care s-au deplasat cu 10 vagoane (…) Vor mai fi încă 10 trenuri.

Asigurarea mobilității persoanelor și a mărfurilor este o condiție  obligatorie pentru aducerea economiei la parametri la care funcțioan inainte de decretare stării de urgență.

În cazul în care vor fi solicitări, sunt sigur că cei de le CFR Călători vor lua măsuri pentru suplimentarea garniturilor.

Transmit un mesaj foarte clar către populație. Este foarte important ca în această perioadă, toți cei care folosesc transportul pe calea ferată, să efectueze doar acele deplasări care sunt absolut necesare și să achiziționeze bilete cu cel puțin o zi înainte de călătorie. Ne-am propus să menținem regulile de ocupare a locurilor în vagoane pe principiul  un loc liber, un loc ocupat, ne-am propus să rămână suspendată posibilitatea de achiziționare a legitimațiilor de călătorie fără loc rezervat. Vom menține regula ca șeful de tren să vizualizeze biletul fără să-l atingă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite