Ludovic Orban: Am validat înțelegerea unei colaborări. PNL se aliază cu USR-PLUS pentru a câștiga primăriile de sector

1 august 2020, 10:21

ACTUALIZARE: Liderul liberal Ludovic Orban a declarat astăzi că au fost validați candidații la alegerile locale, iar PNL și alianța USR-PLUS vor avea candidați comuni.

_____________________________________________________________________

Liderii liberali se reunesc, astăzi, pentru a valida candidații formațiunii la alegerile locale din această toamnă. În același timp, liderii USR anunță candidaturi comune cu PNL, după o întâlnire între liderii celor două partide care a avut loc astă-noapte, la Guvern.

Dan Barna, președintele USR, a postat azi-noapte pe pagina de Facebook o pozĂ cu titlul „2 a. m. la Guvern”. În poză se văd premierul Ludovic Orban, ministrul muncii Violeta Alexandru și Nicușor Dan. De cealaltă parte a mesei sunt Dan Barna, Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui și Dragoș Tudorache.

Aceeași fotografie a fost postată de Violeta Alexandru, cu mesajul „Pentru București”.

Vicepreședintele USR, Claudiu Năsui, a fost mai explicit și, lângă aceeași fotografie, a scris că: ”A ieșit fum alb. Avem candidaturi comune la București. Bucureștiul va avea un viitor fără PSD. Nu a fost ușor. Am reușit să avem candidați comuni ireproșabili astfel încât să putem avea un rezultat cu care să mergem în fața electoratului”.

Conducerea PNL a anunţat într-un comunicat de presă că astăzi, de la ora 9.00, va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PNL, unde vor fi validaţi candidaţii la alegerile locale.

„Am discutat mai multe subiecte. În primul rând am luat decizia de convoca Biroul Politic Naţional al PNL sâmbătă dimineaţă pentru a definitiva toate candidaturile. De asemenea, până sâmbătă fiecare filială judeţeană are obligaţia de a definitiva candidaţii la toate primăriile din judeţul respectiv. BPN-ul validează candidaţii la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primăria municipiului reşedinţă de judeţ”, a declarat luni Ludovic Orban.

Potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax, liderii PNL şi USR-PLUS au avut mai multe negocieri cu privire la candidaţii pentru sectoarele Capitalei. Potrivit surselor citate, USR-PLUS ar urma să aibă candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL – la 3, 5 şi 6.

Astfel, Clotilde Armand ar urma să candideze la Sectorul 1, Radu Mihaiu – la Sectorul 2, Simona Spătaru – Sectorul 4, Cristian Băcanu – Sectorul 5 şi Ciprian Ciucu – Sectorul 6.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă