Ludovic Orban: Prelungirea stării de alertă este absolut necesară, nu este un moft. Dacă punem punct stării de alertă, punem în pericol sănătatea cetățenilor

10 iunie 2020, 15:14

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că prelungirea stării de alertă nu trebuie tratată politic și că este o propunere care are la bază o analiză a specialiștilor. ”Încă există răspândire în comunitate a virusului. Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă”, a subliniat premierul.

Șeful executivului a apreciat că a pune punct stării de alertă înseamnă de fapt punerea în pericol a sănătății cetățenilor României, pentru că nu s-ar mai putea frâna răspândirea virusului în comunitate: „A pune punct stării de alertă înseamnă, de fapt, punerea în pericol a sănătății cetățenilor României. Nemaiavând pârghiile de asigurare a regulilor, practic, n-o să mai putem frâna răspândirea virusului în comunitate. Nu vom avea nicio pârghie pentru a interveni în focare. Va fi aproape imposibil să putem să dispunem carantinare, să putem să dispunem măsuri de protecție.”

”Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Din punct de vedere politic nu este un avantaj. Starea de alertă nu înseamnă înăsprirea condițiilor, ci înseamnă continuarea, în mod organizat, rațional, a planului de relaxare pe care l-am pus la punct și pe care îl aplicăm periodic din 15 în 15 zile”, a mai spus premierul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite