Ludovic Orban a primit rezultatul testului pentru COVID-19: negativ. Premierul rămâne în carantină până joi

5 octombrie 2020, 09:48

În această dimineață, premierul Ludovic Orban și-a anulat intempestiv programul oficial și a anunțat că s-a testat de Covid-19. Șeful guvernului a participat săptămână trecută la o emisiune de televiziune în direct, iar aseară moderatorul cu care s-a aflat în platou a fost confirmat cu noul coronavirus. Guvernul și apropiații premierului au precizat că Ludovic Orban nu are simptome și nici nu este considerat contact direct, dar a ales să facă testul din precauție.

În cursul după amiezii, Ludovic Orban a primit rezultatul negativ. Premierul va continua însă să lucreze doar online în zilele următoare și va repeta testul joi, la 10 zile de la prezenta în emisiune. Și alti membri ai guvernului au decis să se testeze.

La emisiunea moderatorului testat pozitiv a fost prezent și primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan. Și el s-a testat voluntar și a primit un rezultat negativ, dar rămâne în izolare până joi, când va repeta testul.

Este a doua oară de la începutul pandemiei când Ludovic Orban intră în autoizolare. În luna martie, întreg guvernul a luat această măsură, după ce premierul și mai mulți miniștri au participat la o ședință a PNL, la care a fost prezent și senatorul liberal Vergil Chițac testat pozitiv cu Covid-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite