Ludovic Orban: PNL este, la ora actuală, ca o casă care a luat foc şi incendiul se stinge cu linguriţa de apă

Ludovic Orban
Ludovic Orban
13 octombrie 2021, 15:17

El a spus că preşedintele Klaus Iohannis şi actuala conducere a PNL sunt vinovaţi de provocarea şi adâncirea crizei politice.

„Responsabili nu numai de provocarea crizei politice, ci şi de adâncirea crizei politice sunt atât Iohannis, cât şi gruparea demolatoare care l-a impus pe Cîţu împotriva oricărei democraţii interne din partid în fruntea partidului. (…) Eu nu pot să înţeleg de ce se cramponează Iohannis de Cîţu, ştiind că aruncă ţara în aer şi prelungeşte artificial criza. Nu pot să înţeleg. (…) Pe drumul pe care au pornit, din PNL până în 2024 nu mai rămâne nimic decât praf. La ora actuală este ca o casă care a luat foc şi în care incendiul se stinge cu linguriţa de apă”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, se va ajunge la alegeri anticipate dacă Florin Cîţu va fi desemnat din nou premier.

„Categoric se va ajunge la anticipate, (…) pentru că eu nu îmi imaginez cine ar putea să-l voteze pe Florin Cîţu premier din Parlamentul României, pentru că oricine îl votează pe Florin Cîţu ca premier va pierde practic susţinerea alegătorilor care susţin formaţiunea politică respectivă. La ora actuală nimeni nu-l mai vrea pe Florin Cîţu premier”, a adăugat Ludovic Orban.

Întrebat dacă vor fi înţelegeri între PNL şi PSD, Orban a răspuns că aceasta ar fi „cea mai gravă” greşeală a preşedintelui şi a conducerii PNL.

„Cea mai gravă greşeală pe care o pot face Iohannis şi conducerea PNL este să rămână atârnaţi în cuiul de la sediul PSD. Nu vor fi altceva decât un scalp la centura pieilor roşii şi vor lăsa România la cheremul PSD. Şi aşa, de la intrarea în viaţa publică a găştii demolatoare, PNL s-a prăbuşit cu 12 – 13% în sondajele de opinie şi cu ceva mai mult în favorabilitate, ceea ce înseamnă că potenţialul de creştere este egal cu zero şi formaţiunile politice care au crescut sunt PSD şi AUR, adică exact adversarii noştri politici naturali care au beneficiat din plin de pe urma nebuniilor şi deciziilor şi acţiunilor iraţionale ale actorilor politici care vor să impună astăzi României perpetuarea crizei”, a transmis fostul preşedinte al liberalilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite