Diferend în coaliție pe tema Secției Speciale. Ludovic Orban: Toate formaţiunile vor desfiinţarea secţiei speciale. Continuăm să căutăm o soluţie consensuală
12 Iulie 2021, 18:48 (actualizat 12 Iulie 2021, 20:55)
(actualizat 12 Iulie 2021, 20:55) | Știrile TVR

USR-PLUS propune împărțirea dosarelor. Cele care vizează corupția magistraților să fie lucrate de procurorii DNA iar celelalte de parchete. UDMR ar vrea ca Secția de Urmărire Penală a Parchetului General să preia dosarele care îi vizează pe judecători și procurori.

 

Și cum blocajul durează de mai multe luni, coaliția e nevoita să ajungă la un compromis.

“Soluția trebuie găsită în Parlament. Guvernul a adoptat un proiect de lege prin care a desființat SIIJ. Ministerul Justiției trebuie să susțină Parlamentul și Coaliția să găsească o soluție că să trecem peste acest moment”, a spus premierul Florin Cîțu.

"Continuăm discuţiile pe această temă. Toate formaţiunile vor desfiinţarea secţiei speciale. (...) Continuăm să căutăm o soluţie consensuală cu privire la desfiinţarea SIIJ", a spus liderul PNL Ludovic Orban, după şedinţa coaliţiei care a avut loc la sediul Guvernului.

Este nevoie și de voturile opoziției pentru ca Proiectul de lege care desființează Secția Speciala să fie adoptat de Senat. PSD condiționează votul de o dezbatere mai amplă în Parlament.