LUMEA AZI Argumentele republicanilor pentru susținerea ipotezei privind frauda electorală la alegerile prezidențiale. Răspunsul democraților

21 noiembrie 2020, 17:59

Avocații președintelui Trump susțin că frauda s-a făcut atât informatic, prin modificarea unor rezultate în server, cât și prin aducerea unor baloți de voturi prin corespondență după ce se depășise termenul, absolut toate pentru Biden.

În statele unde rezultatele sunt contestate de președintele Trump, mașinile de vot și programul de numărare și centralizare sunt furnizate de Dominion Voting System, o firmă respinsă în alte state, înființată în Venezuela. Rezultatele ajung în servere din Germania și Spania.

Democrații și presa centrală susțin la unison că nu există dovezi privind fraudarea și că Trump nu știe să piardă, iar faptul că avocații depun diverse contestații și încearcă să oprească certificarea rezultatelor în anumite state echivalează cu o lovitură de stat.

În Georgia au fost renumărate, dar nu verificate, în jur de 5 milioane de voturi, iar rezultatul este tot în favoarea lui Biden. În Wisconsin se renumără și se verifică voturile din două districte, deși democrații au încercat să blocheze demersul.

Așa cum era de așteptat, presa a speculat din plin un incident mai puțin plăcut pentru șeful echipei de avocați. Giuliani a transpirat intens la conferința de presă, iar nuanțatorul de păr i s-a prelins de la tâmple în jos, pe obraz, ceea ce a dat naștere multor comentarii răutăcioase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite