LUMEA AZI Președintele Franței Emmanuel Macron își continuă campania pentru reforma UE. Analiza vizitei din România

26 august 2017, 17:05

Preşedintele Emmanuel Macron a vorbit mult în campania electorală despre Uniunea Europeană şi reformarea acesteia.

CRISTOPHE BARBIER – editorialist, redactor-şef L’Express: „Vrea să inventeze Europa de după Brexit, vrea să reformeze puncte foarte precise cum este cel al muncitorilor detaşaţi, o „uşă greşită” a economiei franceze. Deci trebuie să meargă să vadă ţările de a căror susţinere va avea nevoie în ziua în care va trebui să se voteze în unanimitate unele schimbări în Europa”.

Aşa se explică şi prezenţa lui în România, singura ţară francofonă din estul Europei.

Marc Saikali, director France 24: „România, element foarte important, este un element latin, este singurul element latin din Europa de Est”.

CRISTOPHE BARBIER – editorialist, redactor-şef L’Express: „Ştim că la frontiera orientală a Europei sunt multe pericole: vedem Turcia, care a trecut printr-un moment dificil, vedem Rusia ;i când spui Rusia spui Ucraina, Ucraina este vecina României”.

Cea mai arzătoare chestiune este cea legată de muncitorii detaşaţi, o problemă care îi nemulţumeşte pe francezi şi care va fi rediscutată, reglementată şi votată în cadrul Uniunii Europene.

CRISTOPHE BARBIER – editorialist, redactor-şef L’Express: „Dosarul muncitorilor detaşaţi este un dosar dureros pentru economia franceză. Noi ştim că populaţia română a fost utilizată de multe întreprinderi, în multe sectoare industriale, pentru a furniza muncitori detașați pentru că sunt calificați”.

În plan intern, preşedintele Emmanuel Macron trebuie să furnizeze rapid măsuri şi reforme pentru a dinamiza economia şi securitatea.

 

În timp ce Marea Britanie a început în forţă divorţul său de Uniunea Europeană, Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a demarat un proces, „de integrare profundă”, a statelor din blocul fost communist, care, în opinia şefului de la Elysee, nu şi-ar proteja cetăţenii suficient. În realitate, turneul pe care l-a făcut Macron în Austria, România şi Bulgaria a fost mai mult de nevoie. Vrea să modifice o directivă europeană privind muncitorii detaşaţi care nu poate fi schimbată decât prin unanimitate la nivelul Uniunii.

Discuţie la LUMEA AZI cu Mihaela Antoche, corespondentul nostru la Paris.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Armata cumpără cele mai scumpe elicoptere din istoria sa

Carnea de pui din Ucraina a devenit sperietoarea crescătorilor europeni