Luminița Dobrescu și Kristina Cepraga sunt primii membri ai juriului Festivalului Cerbul de Aur care au sosit în România

24 august 2018, 08:37

Luminița Dobrescu, membru al juriului și câștigătoarea ediției din 1969: „Este un eveniment special și pentru România și pentu noi, cei care am participat și care, în sfârșit, după 50 de ani, avem această onoare să mergem din nou la Brașov și chiar să luăm cerbul de coarne”.

Luminița Dobrescu a participat la a doua ediție a festivalului Cerbul de Aur și a câștigat concursul. A fost primul concurent român care a plecat cu prestigiosul trofeu.

Luminița Dobrescu, membru al juriului și câștigătoarea ediției din 1969: „Cerbul a însemnat totul pentru viața mea. Mi-a deschis un drum la care eu nici nu mă gândeam. Și vedeți că acum trebuie să vin de la Milano și, dacă nu îl câștigam, cred că veneam acum din România (…) Era un juriu enorm, de 15 persoane. Noi suntem anul acesta mai restrânși. Atunci era un juriu foarte foarte mare”.

Luminița Dobrescu este pregătită să îi jurizeze pe concurenții din acest an cu emoții mai mari decât cele pe care le-a trăit în 1969.

Luminița Dobrescu, membru al juriului și câștigătoarea ediției din 1969: „Pentru mine este mai important să îmi transmită ceva, bineînțeles, interpretul respectiv să aibă voce, să cânte bine, să cânte corect și, după câte văd, cum se pregătește televiziunea și cum este pregătit acest eveniment, cred că va fi ceva deosebit”.

Actriță, regizor și producător, Kristina Cepraga a urcat de două ori pe scena Festivalului. La 14 ani a cântat cu Școala Vedetelor, iar în 2003 a fost prezentatoare. Anul acesta este jurat.

Kristina Cepraga Goodwin, membru al juriului: „Mă simt flatată de această postură. Puțini știu că eu am făcut școala de muzică, am făcut pian vreo 8 ani de zile. Dar, pe lângă asta, activitatea mea, în ultimul timp, s-a desfășurat foarte mult pe zona de regie și de producție cinematografică. Lucru ce mi-a permis să experizmentez împreună cu niște minunați compozitori de muzică de film, această zonă muzicală. Va fi interesant să văd diferențele de stil muzical și diferențele de voci, de la țară la țară”.

Cerbul de Aur rămâne festivalul de suflet pentru Kristina.

Kristina Cepraga Goodwin, membru al juriului: „Sunt pregătită de câțiva ani buni să am această reîntâlnire frumoasă cu minunatul festival. Este un loc magic în care am senzația că energiile sunt absolut speciale și pozitive.”

În anul Centenarului, organizatorii festivalului au pregătit o ediție specială cu invitați de marcă. Pe scena din Piață Sfatului vor cânta Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Andra, Delia și Carla’s Dreams.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite