Lupta pentru un loc salvator la Terapie Intensivă

23 octombrie 2020, 21:11

Potrivit medicilor timișoreni, din numărul total de noi cazuri depistate în fiecare zi, aproximativ 5% ajung să aibă nevoie de Terapie Intensivă

La Spitalul Municipal din Timișoara, toate paturile de terapie intensivă destinate bolnavilor de COVID-19 sunt ocupate. lar spitalul județean, singurele locuri la ATI pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 sunt cele din unitatea mobilă. 7 sunt ocupate și aici.

Unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Victor Babeș din Timișoara este total nefuncțională și a fost dusă în service .

Sistemul de climatizare al unității mobile s-a stricat săptămâna aceasta și nu mai asigură temperatura optimă pentru pacienți. Pentru ca bolnavii să nu înghețe de frig în TIR, conducerea spitalului a decis mutarea lor în clădirea unității sanitare.

Bolnavii de la Chirurgie Toracică au ajuns toți la Spitalul Municipal din Timișoara. Singură salvare, în ceea ce privește paturile de ATI, ar putea veni de la Casa Austria, unitate medicală subordonată Spitalului Județean.

Această va fi transformată în secție COVID și va putea interna inclusiv bolnavi aflați în stare critică.

Între timp, medicii de la Spitalul Victor Babeș au primit o mâna de ajutor cu o secție externă la Clinica de Recuperare Cardiovasculară. Aici lucrează personalul medical care s-a ocupat până acum de pacienții cu afecțiuni cardiace.

În județul Cluj, pe lângă paturile de terapie intensivă există probleme și cu triajul epidemiologic. Aici ar fi mai fi nevoie de 22 de containere modulare în acest scop. 8 vor fi instalate în curând în fața mai multor unități medicale, iar alte 10 au fost primite anterior.

Autoritățile au decis să instaleze containerele în locul corturilor de triaj, pentru că urmează sezonul rece, iar acestea sunt dotate cu echipamente de încălzire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite