Lupta politică din PNL, dintre Orban şi Cîţu, îi îngrijorează pe liderii din teritoriu

17 iulie 2021, 21:14

După mai bine de trei săptămâni de alegeri interne, lupta pentru putere din PNL nu pierde din ritm. Dimpotrivă. Peste 30 de de organizații și-au validat prin alegeri, noile conduceri. 13 filiale îl susțin pe Ludovic Orban și 12 pe Florin Cîţu, potrivit unor surse din PNL. Celelalte județe nu s-au decis încă. 6 dintre acestea sunt în zona de influență a așa zisei grupări „A treia cale”, condusă de Ilie Bolojan și Dan Motreanu.

Tabloul actual i-a determinat pe cei doi rivali să treacă la folosirea altor arme. Florin Cîţu l-a scos din cabinet pe Alexandru Nazare și acum, din poziția de interimar la Finanțe, îi invită pe primarii liberali să vină să negocieze cu el banii ce vor fi alocați la  următoarea rectificarea bugetară. Și au venit, inclusiv din zonele care îl susțineau pe Orban: Botoșani, Bacău, Buzău, Hunedoara. În paralel, Ludovic Orban a ieșit din poziția de victimizare și-l critică pe față pe premier.

Înverșunarea celor două tabere i-a făcut pe unii colegi să ia atitudine.

Până pe 10 august, toate organizațiile județene ar trebui să-și stabilească noile conduceri. Șefia PNL va fi tranșată pe 25 septembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite