Lupte grele în Nagorno-Karabah. Armenia și-a anunțat intenția de a colabora cu OSCE pentru găsirea unei soluții

2 octombrie 2020, 13:54

Așa arată imaginile pe care agențiile de presă le transmit de pe frontul azero-armean, fără să poată garanta autenticitatea acestora sau locul. Ceea ce vedeți este un atac al armatei azere asupra artileriei armene. Ambele părți pretind că sunt sute de victime și distrugeri importante.

Și în tot acest timp, la Erevan elicopterele aduc răniții. Iar acesta este un material video publicat de ministerul armean al sănătății care nu precizează dacă victimele sunt civili sau militari.

Turcia a intervenit în conflictul pentru Nagorno-Karabah: un avion de vânătoare a doborât un aparat de luptă armean. Guvernul de la Erevan a confirmat că pilotul și-a pierdut viața. Ankara a cerut, ultimativ, retragerea armatei armene de pe teritoriul azer.

Se pune problema exploatărilor petroliere, dar autoritățile azere dau asigurări că toate instalațiile sunt în siguranță. O escaladare a conflictului ar pune în pericol aprovizionarea cu țiței a terminalului de pe coasta turcă de la Mediterana. Este vorba de 1.2 milioane de barili pe zi, adică 1% din livrările mondiale. Extinderea conflictului ar putea implica Rusia și Turcia: Moscova are un tratat militar cu Armenia, iar Ankara susține Azerbaidjanul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite