Mașina președintelui Republicii Moldova a fost lovită în plin de un camion. Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au fost duși la spital, apoi s-au externat

9 septembrie 2018, 14:48

O cameră de la bordul unei mașini din coloana oficială a surprins momentul impactului, cu doar câteva clipe înainte să fie izbită. Un camion a ricoșat pe contrasens și a acroșat limuzina prezidențială. Apoi a lovit violent altă mașină din coloana care îl însoțea pe șeful statului. Igor Dodon îi avea alături în mașină pe mama sa și pe unul dintre fii lui. Accidentul s-a produs în jurul prânzului, pe drumul Străşeni-Călăraşi, la o oră distanță de capitala Chișinău.

MAXIM LEBEDINSCHI, consilierul preşedintelui Igor Dodon, postare pe Facebook: „Deplasîndu-se regulamentar, automobilele din cortegiu au fost tamponate de un alt autoturism ce a încălcat regulamentul circulației rutiere. Președintele Igor DODON se simte bine, de intervenția medicilor nu a avut nevoie.”

La faţa locului au ajuns imediat echipele de salvare, poliţie şi pompieri. Președintele Dodon a ajuns la spital, în Chișinău, pentru a fi evaluat de medici.

După ce au fost evacuați răniții, poliția a început ancheta.

Traficul a fost blocat câteva ore.

Un expert în conducere defensivă a explicat pentru TVR cum putea fi evitat acest accident.

TITI AUR, pilot auto, România: „Singurul lucru care putea fi făcut de şoferul preşedintelui era să anticipeze, să-şi dea seama că acel camion vine foarte tare şi că nu poate să oprească şi ar putea să vină pe contrasens. Greu de făcut acest lucru, dar dacă era un pic mai pregătit şi mai atent ar fi putut teoretic să evite. După ce maşina preşedintelui a fost lovită, a plecat în derapaj, însemnând spatele către dreapta, şi dacă şoferul ar fi virat dreapta, cel mai probabil, nu s-ar fi răsturnat în şanţ.
Igor Dodon a participat dimineață la slujba bisericii din Basarabeasca cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Episcopiei de Cahul şi Comrat. Preşedintele s-ar fi întors la Chişinău, apoi a mers la Sadova, localitatea de baştină a şefului statului. Accidentul s-a produs pe drumul de întoarcere în capitala Republicii Moldova.

 

UPDATE Igor Dodon și soția sa sunt în stare bună și au fost externați, anunță autoritățile medicale din Moldova.

UPDATE Imagini cu momentul accidentului postate de Serviciul de Protecție și Pază de Stat din Republica Moldova:

UPDATE Consilierul președintelui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a postat pe contul de Facebook al lui Dodon: „Deplasîndu-se regulamentar, automobilele din cortegiu au fost tamponate de un alt autoturism ce a încălcat regulamentul circulației rutiere. (Detalii privind circumstanțele accidentului vor fi comunicate ulterior.) Președintele Igor DODON se simte bine, de intervenția medicilor nu a avut nevoie”.

UPDATE Imagini video de la locul accidentului, postate de TVR Moldova:

Potrivit poliţiei, două maşini din cortegiul prezidenţial s-au ciocnit violent cu un camion, care aparţine unei întreprinderi avicole. În urma impactului, mai multe persoane din maşini au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Două mașini din coloana oficială a președintelui țării au fost implicate într-un accident rutier. Persoanelor aflate în automobilele implicate în accident le-a fost acordat ajutor medical. Poliția cercetează circumstanțele producerii accidentului”, transmite poliția moldovenească pe pagina oficială de pe Facebook.

(w400) MaÈ™ina rÄ

În privința persoanelor rănite, informațiile transmise de presa moldovenească sunt diferite. Potrivit TVR Moldova și Publika.md, Igor Dodon și doi membri ai familiei sale au fost transportați de urgență la spital. În timp ce deschide.md susține că șeful statului împreună cu șoferul său au fost internați la spital.

Mai multe ambulanțe și mașini de pompieri sunt la fața locului. Din această cauză, șoseaua este blocată, mai multe mașini stau în trafic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite