Mașini lovite de un blindat la Râmnicu Vâlcea. În vehiculul militar se afla și controversatul cântăreț de manele Dani Mocanu
14 Aprilie 2022, 18:17 (actualizat 14 Aprilie 2022, 18:31)
(actualizat 14 Aprilie 2022, 18:31) | Știrile TVR

Accident controversat și neobișnuit la Râmnicu Vâlcea. Un vehicul militar care circula pe stradă, fără vreo avertizare, a lovit două mașini parcate pe un bulevard din oraș. Blindatul era condus de proprietar, un civil pasionat de vehiculele militare de epocă. Legal, mașina este considerată vehicul istoric si poate circula fără restricții. Accidentul a avut loc în timp ce s-ar fi filmat un videoclip al controversatului interpret de manele, Dani Mocanu.

Momentul în care vehiculul militar intră în două mașini parcate a fost surprins de trecători. Blindatul îi aparține unui vâlcean care l-a cumpărat în urma cu șapte ani din Marea Britanie pentru suma de 28 de mii de lire.

Mircia Gutău - Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea: Am fost foarte consternat că legea permite ca un astfel de mijloc de transport să se plimbe pe stradă. Mijlocul este autorizat, are cartea tehnică, șoferul avea permis pentru a conduce un astfel de mijloc. Singura cale de a-i sancționa este aceea că au accidentat două mașini și vor răspunde conform legii.

În urmă cu aproape jumătate de an, proprietarul blindatului povestea că acesta a fost în dotarea armatei Regatului Unit și a participat la operațiuni în Gibraltar.

Claudiu Neagoe, proprietar : Este un carrier personal, un blindat, pentru trupe. Pot să circul cu el oricând, ca un vehicul normal are asigurare tot ce îi trebuie. Avem câteva piedici în România pentru că orice vehicul istoric trebuie să aibă numere normale și mie nu îmi place pentru că numărul  ei este cel cu care a fost în misiuni și i-aș strica istoricul.

În urma accidentului, șoferul a fost amendat cu 725 de lei Un bărbat în vârstă de 44 de ani din comună ar fi condus un autovehicul istoric pe stradă, timp în care ar fi acroșat două autoturisme parcate. Șoferul a fost sancționat contravențional.

La bordul vehiculului militar se afla și controversatul cântăreț de manele Dani Mocanu. El susține că accidentul s-a produs în timp ce filma un videoclip. Și pentru alte filmări făcute de interpret au fost probleme.

În urma cu câțiva ani, Dani Mocanu a fost cercetat de DIICOT Dâmbovița pentru trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani. Iar în 2021, a fost condamnat în primă instanță la șase luni de închisoare cu executare pentru o melodie în care incită la ură și discriminare a femeilor.