Mașinile fără șofer fac livrări în Rusia. Specialiștii sunt sceptici că o mașină fără șofer va putea livra la domiciliu orice fel de comenzi

4 noiembrie 2020, 11:58

Cu ajutorul unor senzori de mișcare și al unui program special, mașina detectează obiectele din apropiere și poate stabili un traseu. Autoturismele robotizate, fără șofer sunt interzise în Moscova de aceea, în regim de testare, este necesară prezența unui pilot. Autorul proiectului este convins că inteligența artificială va fi dominantă pe viitor.

Odată cu instituirea carantinei totale din primăvară, în capitala rusă s-au înmulțit comenzile online. Livrarea la domiciliu este și acum efectuată de curieri. Așa a apărut ideea că și o mașină poate efectua livrări, mai ales pe distanțe mari. Deocamdată puține magazine s-au încumetat să între în proiect.

Specialiștii sunt totuși sceptici că o mașină fără șofer va putea livra la domiciliu orice fel de comenzi, cel puțin în momentul de față.

Robotul nu poate face aceste lucruri.

Mașina pilot pentru livrarea produselor își va continua testele timp de trei săptămâni. În funcție de rezultate, autorul proiectului își va extinde afacerea sau va aștepta vremuri mai bune.

Corespondență din Moscova, de la Liviu Iurea
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite