MAE: Accesul în Lituania, interzis de luni pentru rezidenții din România

Ministerul Afacerilor Externe - MAE
Ministerul Afacerilor Externe - MAE
10 iulie 2020, 23:30

Măsura face obiectul unei reevaluări săptămânale, bazate pe evoluţia situaţiei epidemiologice din România.

Sunt exceptate persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă, precum şi alte categorii specifice de persoane, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania –https://urm.lt/default/en/important-covid19, se precizează într-un comunicat citat de Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Vilnius: +370 (5) 2310552.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +370 68573238.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51919, https://vilnius.mae.ro/https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro.

Ministerul reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite