MAE: Recomandări privind călătoriile în străinătate în contextul răspândirii infecției cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe
Ministerul Afacerilor Externe
28 februarie 2020, 19:28

Ministerul Afacerilor Externe precizează că mai multe state au decretat măsuri cu caracter excepțional, precum interzicerea accesului în zonele afectate, închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unor perioade obligatorii de carantină / izolare la domiciliu pentru cei care au călătorit recent într-o țară sau regiune unde se înregistrează o largă răspândire a virusului.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea cu regularitate a informațiilor disponibile pe pagina de internet a MAE în cadrul secțiunilor Alerte de călătorie (http://www.mae.ro/travel-alerts), Informații actualizate – COVID-19 (http://www.mae.ro/node/51759) care sunt actualizate constant, în funcție de evoluții.

Date actualizate cu privire la statele afectate de infecția cu COVID-19 (cazuri înregistrate, număr decese, zone afectate) sunt disponibile pe pagina de internet a Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor https://www.ecdc.europa.eu/en/geographical-distribution-2019-ncov-cases.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară misiunii diplomatice a României din statul de destinație, iar în cazul în care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, pot apela telefonul de permanență al acesteia. Lista misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare ale României în străinătate este disponibilă aici – http://www.mae.ro/romanian-missions.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite