Mai aproape de Soare. Sonda Parker ajută cercetătorii să descifreze misterele astrului

6 decembrie 2019, 13:09

Se află în inima sistemului nostru solar, dar din foarte multe puncte de vedere, Soarele rămâne un mister. Sonda solară, care a costat 1.5 miliarde de dolari, îi ajută pe cercetători să afle mai multe despre acest corp ceresc. Din imaginile recepționate până acum au putut observa explozii de particule, un fenomen pe care până acum nu l-au putut vedea.

Dr. Eric Christian, cercetător NASA: Pe Terra, suntem protejați de câmpul magnetic și atmosfera Pământului. Dar când ești în spațiu, departe de acest câmp magnetic al Terrei, aceste furtuni solare pot fi un pericol nu numai pentru astronauți ci și pentru navă. Sonda Parker obține informații care ne vor permite, în viitor, să prevedem aceste furtuni solare așa cum prognozează meteorologii vremea pe Pământ.

Cercetătorii au mai descoperit și schimbări bruște de polaritate care spulberă vânturile solare. Au în sfârșit dovada că în jurul soarelui există o zonă fără particule de praf.  În rest, este înconjurat de praf stelar care provine de la comete sau asteroizi foarte mici.

Lansată anul trecut, sonda solară Parker a ajuns la o distanță de 25 de milioane de kilometri de soare urmând ca în următorii 6 ani, dacă totul va merge bine, să se apropie până la 6 milioane de kilometri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă