Mai mulți muncitori străini în România. Guvernul vrea să dubleze numărul celor care pot primi drept de lucru la noi în țară

Mai mulți muncitori străini în România
Mai mulți muncitori străini în România
8 august 2021, 16:28

Lansana are 23 de ani și este din Republica Guineea. A venit în România, în urmă cu 3 ani, atunci când s-a înscris la Facultatea de Științe Politice a Universității București. La scurt timp, tânărul și-a căutat, singur, un loc de muncă.

În doar câteva luni, Lansana și-a găsit de lucru în bucătăria unui restaurant. Apoi i-a ajutat și pe doi dintre prietenii săi, veniți la studii în România, să se angajeze.

Ministerul Muncii consideră că e nevoie de dublarea contingentului de lucrători veniți din afara spațiului comunitar, deoarece numărul locurilor de muncă vacante crește, iar angajatorii cer forță de muncă din afară.

Specialiștii în resurse umane susțin că patronii preferă angajații străini pentru loialitate, capacitatea mare de muncă, dar și pentru că aceștia nu fac grevă.

Anul trecut, a existat un contingent de 30 de mii de lucrători străini și s-au eliberat peste 27 de mii de avize de angajare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite